Peter Ultee Productions

La Traviata

La Traviata

Giuseppe Verdi (1813 - 1901)
Libretto van Francesco Maria Piave naar "La Dame aux Camélias" van Alexandre Dumas jr.


De wereldpremière in 1853 was een mislukking. Dit had alles te maken met de zangers die niet waren opgewassen tegen Verdi's hoge eisen. Vooral de zwaarlijvige sopraan lukte het niet de aan tuberculose lijdende Violetta overtuigend gestalte te geven.

Een dag na de première schrijft Verdi aan een vriend: "La Traviate was een fiasco. Mijn schuld of de schuld van de zangers? De tijd zal het leren." Verdi lijkt in deze brief te weten dat de grootsheid van zijn werk uiteindelijk erkend zou worden. En inderdaad. Een jaar later wordt een herziene versie van de opera uitgevoerd, wederom in Venetië. Dit keer is het een groot succes. La Traviata groeit uit tot één van de meest geliefde opera's uit de geschiedenis.

Nationale Opera van Moldavië
muzikale leiding: Marco Boemi

 

Om deze site te bekijken zijn Flash Player 10 en Javascript vereist. Zorg ervoor dat uw browser Javascript ondersteund en/of download hier de meest recente Flash Player.

You need Flash Player 10 and Javascript to correctly view this website. Please enable Javascript in your brower settings or update your Flash Player here.

(bypass the detection here).

copyright © 2012 Peter Ultee Productions

web design: 8088.nl