Peter Ultee Productions

Tosca

Tosca

Giacomo Puccini

De première van Tosca op 14 januari 1900 in Teatro Costanzi in Rome liep nogal in het honderd. De politie kwam met de mededeling dat er een bommelding was geweest en net na aanvang moest de dirigent de opera weer stilleggen, omdat rumoerige laatkomers geen plaats konden vinden. De opera werd vervolgens in één stuk doorgespeeld, maar het publiek ontving de opera niet bijzonder enthousiast, en de pers was vrij negatief.

Na deze valse start begon echter de triomftocht van Tosca. De opera werd datzelfde seizoen nog 20 keer uitgevoerd voor een uitverkocht Teatro Costanzi en de andere toonaangevende operapodia volgden snel. Tosca zou altijd een publiekslieveling blijven. De groteske dramatiek, de verschroeiende hartstochten, de lyrische melodieën, Tosca heeft alle ingrediënten die ook de Puccini-favorieten Madama Butterfly en La Bohème zo geliefd maken.

 

Om deze site te bekijken zijn Flash Player 10 en Javascript vereist. Zorg ervoor dat uw browser Javascript ondersteund en/of download hier de meest recente Flash Player.

You need Flash Player 10 and Javascript to correctly view this website.

Please enable Javascript in your brower settings or update your Flash Player here.

(bypass the detection here).

copyright © 2012 Peter Ultee Productions

web design: 8088.nl