Peter Ultee Productions

The Sleeping Beauty

The Sleeping Beauty

door het ballet van de Staatsopera Tatarstan

The Sleeping Beauty is een prachtig klassiek-romantisch ballet en een onuitputtelijke inspiratiebron voor vele vooraanstaande choreografen uit deze eeuw. De afwisselend verhalende en decoratieve dans van de legendarische Marius Petipa, de sterke muziek van Tsjaikovski en het hechte verhaal dragen bij tot een echt meesterwerk. Het van oorsprong Franse verhaal van ‘Doornroosje’ was een ideale bron van inspiratie voor Tsjaikovski.

De mooie prinses, die door de slechte fee in slaap wordt getoverd, wordt honderd jaar later door een prins wakker gekust. Het verhaal biedt alle mogelijkheden voor muzikale en dansante variaties.Van het geboortefeest in het paleis via het bal in de paleistuin tot het jachtgezelschap dat het ingeslapen paleis ontdekt. Een voorstelling vol feeën, pages, katten, vogels, dorpsmeisjes en boerenjongens en natuurlijk de prinsen en prinsessen.

 

Om deze site te bekijken zijn Flash Player 10 en Javascript vereist. Zorg ervoor dat uw browser Javascript ondersteund en/of download hier de meest recente Flash Player.

You need Flash Player 10 and Javascript to correctly view this website.

Please enable Javascript in your brower settings or update your Flash Player here.

(bypass the detection here).

copyright © 2012 Peter Ultee Productions

web design: 8088.nl