Peter Ultee Productions

De Notenkraker

De Notenkraker

door het ballet van de Staatsopera Tatarstan

Het verhaal van De Notenkraker begint wanneer Klara onder de kerstboom een cadeautje vindt; een pop in de vorm van een notenkraker.Verguld met haar nieuwe speeltje gaat zij naar bed waar in een droom al haar speelgoed tot leven komt. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een strijd op leven en dood tegen de valse muizenkoning. Daarna volgt een barre tocht door kou en storm op we naar het Snoepgoedrijk.

De vele thema’s in dit sprookje op muziek van Tsjaikovski vinden hun vorm in spectaculaire pas de deux, groepsdansen als de vervaarlijke strijddans en de bloemenwals. Net zo belangrijk in dit ballet is de enscenering; de sprookjesachtige belichting, de adembenemende decors, de honderden kostuums, de mechanische muizen en de vele andere wonderbaarlijke effecten die deze grootse voorstelling tot een weergaloos succes hebben gemaakt.

De pers over het ballet van Stattsopera Tatarstan:


‘Daar kan het Nationaal Ballet nog een puntje aan zuigen’(NRC)

‘Geweldig staaltje van ballettechniek. Naast de solisten verdient het corps de ballet een geweldig compliment’(Brabants Dagblad)

‘Hoogtepunt van Russisch cultureel erfgoed’(NRC)

 

Om deze site te bekijken zijn Flash Player 10 en Javascript vereist. Zorg ervoor dat uw browser Javascript ondersteund en/of download hier de meest recente Flash Player.

You need Flash Player 10 and Javascript to correctly view this website.

Please enable Javascript in your brower settings or update your Flash Player here.

(bypass the detection here).

copyright © 2012 Peter Ultee Productions

web design: 8088.nl