Peter Ultee Productions

Don Giovanni

Don Giovanni


Ruim 2000 geliefden heeft Don Giovanni volgens zijn bediende veroverd. Verspreid over vele Europese landen. En hij laat ze zonder pardon vallen om nieuwe slachtoffers te verleiden.

Librettist Lorenzo De Ponte baseerde het verhaal op de bekende Don Juan-mythe, maar liet zich mogelijk ook inspireren door de levenswandel van zijn vriend Casanova. Opmerkelijk is echter dat het de titelheld in de opera nauwelijks meer lukt zijn erotische kunsten te vertonen. Bij de één wordt hij eruit gegooid, de ander achtervolgt hem om ’m tot burgerlijke trouw te dwingen en een derde is weliswaar gecharmeerd van hem, maar kiest uiteindelijk toch voor haar huwelijkspartner.

In de enscenering van De Staatsopera van Tatarstan zal de erotische uitstraling van de opera desondanks een prominente rol spelen. De ondergang van de onverbeterlijke ‘loverboy’ wordt er des te dramatischer door.

De solistenrollen met hun herkenbare, hartverscheurende aria’s en duetten, worden gezongen door diverse winnaars van de Unesco competitie die in Verona heeft plaatsgehad. Zij komen uit Italië, Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa en zelfs Zuid-Afrika.

Regie: Davis Prins
Muzikale leiding: Marco Boemi
Decor en kostuums: Ruth Krottenthaler
Lichtontwerp: Markus Farncombe Fischer

 

Om deze site te bekijken zijn Flash Player 10 en Javascript vereist. Zorg ervoor dat uw browser Javascript ondersteund en/of download hier de meest recente Flash Player.

You need Flash Player 10 and Javascript to correctly view this website.

Please enable Javascript in your brower settings or update your Flash Player here.

(bypass the detection here).

copyright © 2012 Peter Ultee Productions

web design: 8088.nl