Peter Ultee Productions

Aida

AIDA

door Staatsopera Tatarstan

Met Aïda schreef Verdi de populairste opera uit de geschiedenis. In de hele wereld vinden jaarlijks uitverkochte voorstellingen van dit Egyptische drama plaats en het succes heeft zelfs tot een musicalversie geleidt. Maar er gaat natuurlijk niets boven het origineel, want Verdi heeft met Aïda een indrukkwekkend en ontroerend muziekstuk geschreven. Niet alleen de overweldigende en grootse Triomfmars met dans en groot koor, maar ook prachtige intieme, hartverscheurende solo’s en duetten. Zoals het door de tenor Radames gezongen liefdeslied voor de slavin Aïda; het gebed van de priesters tijdens de ceremonie voor de bevelhebber en het slotduet waar de geliefden elkaar treffen in het graf.

In een grootse enscenering door de Staatsopera van Tatarstan wordt het dramatische verhaal van de slavin Aïda verteld in decors met de Nijl als achtergrond en de koninklijke vertrekken van de farao. Met een rijke kostumering en gezongen door de beste solisten uit Rusland.

Aïda gaat over liefde en verraad, de grote thema’s van alle opera’s. Over intriges en macht aan het Egyptische hof. Maar vooral over menselijke relaties en trouw aan je eigen gevoelens.

Muzikale leiding:

Marco Boemi

 

Om deze site te bekijken zijn Flash Player 10 en Javascript vereist. Zorg ervoor dat uw browser Javascript ondersteund en/of download hier de meest recente Flash Player.

You need Flash Player 10 and Javascript to correctly view this website.

Please enable Javascript in your brower settings or update your Flash Player here.

(bypass the detection here).

copyright © 2012 Peter Ultee Productions

web design: 8088.nl