Peter Ultee Productions

100 Gypsy Violins

100 Zigeunerviolen

Een totaal van honderd muzikanten. Een samenspel van violen, cello’s, contrabassen, cimbalen en klarinetten die met kracht de meeslepende accenten van de beroerde zigeunertraditie uitvoeren en hun rasgebonden meesterschap vertolken. Een magische sfeer waar muzieknoten zoveel betekenen als een jammerklacht, een afscheid of verdriet, maar ook een geweldige ode aan het leven.
Het Symfonie Orkest van de honderd zigeuners uit Boedapest weet met buitengewone kunstvaardigheid de zielsdrift van hun volk waarheidsgetrouw te verwoorden. Hun programma bestaat enerzijds uit traditiegetrouwe vioolmuziek van de zigeuners Grigoras Dinicu, Jean Hubai, Victorio Monti, Elemer Szentirmay, Aram Khatchatourian en anderzijds uit grote klassieke componisten, waaronder Johannes Brahms, Georges Bizet, Frantz Listz, Jacques Offenbach en Johann Strauss.
Wat de indruk van het publiek bovenal wekt, is hun vaardigheid om te spelen zonder partituur, hun kunst van het snelle wenden en keren, de vele variaties die niets verraden van de eigenlijke compositie maar nog toevoegen aan de meerwaarde van hun "spel". Ze overdonderen de toeschouwer met dezelfde energie die het hele volk kenmerkt, met diezelfde muziek die voor hen fungeert als universele taal. Zo gedreven als op een zigeunerkampvuur, zo precies als een Weense uitvoering, in zwarte smoking of in traditioneel kostuum, schenkt het Orkest der 100 zigeunerviolen zoveel te zien als te horen. Een schouwspel om niet te missen!

 

Om deze site te bekijken zijn Flash Player 10 en Javascript vereist. Zorg ervoor dat uw browser Javascript ondersteund en/of download hier de meest recente Flash Player.

You need Flash Player 10 and Javascript to correctly view this website.

Please enable Javascript in your brower settings or update your Flash Player here.

(bypass the detection here).

copyright © 2012 Peter Ultee Productions

web design: 8088.nl